reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

9 Şubat 2016 Salı

Memura kötü haber,maaşlar kesiliyor

Aylık ücretleri brüt olarak hesaplanan Devlet memurlarının brüt aylıkları üzerinden gelir vergisi ve damga vergisi de kesilmektedir.




Devlet memurlarının aylık brüt gelirini oluşturan unsurların bazıları esas alınarak belirlenen gelir vergisi matrahına göre, takvim yılı içerisindeki matrah miktarı göz önünde bulundurularak değişen oranlarda gelir vergisi kesintisi yapılmaktadır. Her yıl Ocak ayında maaşlarından %15 oranında gelir vergisi kesilen memurlar hakkında, yılın ilerleyen aylarında (maaş durumlarına göre farklı aylarda) %20 oranında gelir vergisi uygulanmakta ve bazı memurlar ise ilerleyen aylarda %27 oranındaki gelir vergisi dilimine girebilmektedirler.




Öte yandan, Devlet memurlarının aylık brüt gelirini oluşturan unsurların bazıları esas alınarak belirlenen damga vergisi matrahı üzerinden, %0,759 oranında damga vergisi kesintisi yapılmaktadır.




Brüt aylık ücret üzerinden kesilen vergilerin miktarı, ilgili memurların maaş miktarına göre değiştiğinden, her memurdan yapılan kesintinin miktarı da farklı olmaktadır.




2016 yılı ilk altı ayına ilişkin verilerden hareketle, bazı memurların brüt aylıklarından kesilen damga vergisi ile %15 oranındaki gelir vergisi miktarlarının ne kadar olduğuna ilişkin hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir.




Aylık maaştan kesilen gelir vergisi ve damga vergisi miktarı




(2016 yılının ilk altı ayında %15 gelir vergisi dilimine göre yapılan hesaplamada, Şubat ayında kısmen %20’lik dilime girenlerin durumu dikkate alınmamıştır.)





















kaynak/memurunyeri.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri